Левите партии в България станаха твърде много – положението е много

...
Левите партии в България станаха твърде много – положението е много
Коментари Харесай

Станишев за левите: Станаха много войводи, малко четници

Левите партии в България станаха твърде доста – ситуацията е „ доста войводи, малко четници “. Това сподели в предаването „ Тази заран “ евродепутатът и някогашен министър председател на страната Сергей Станишев във връзка листите за идния европейски и национални избори.

„ 1 май за левите хора постоянно е оптимистичен ден. Принципно левицата е оптимистична – идеологията на лявото е обвързвана с смяната на света към по-добро, той да бъде по-справедлив, правата на всеки човек да са предпазени, изискванията на труд да са положителни, како и приходите. Това са дела, които касаят всеки един българин “, разясни той.

Според него, в случай че се огледа действителността, тя не е толкоз оптимистична, поради идните избори. Сергей Станишев напомни, че още преди месец се е обърнал обществено към всички леви партии, които са станали прекалено много, че „ единственият късмет за почтено показване на лявото в европейските избори е необятно ляво-центристко обединяване “.

Станишев регистрира със страдание, че този „ изпит не беше изискан от левите водачи “.

„ Както се споделя у нас - „ доста войводи, малко четници “. Вижте какво става в този момент – има четири леви листи за изборите, които се борят за гласовете на българите. Може да се окаже, че тези четири листи ще се борят за три мандата от 17 в Европейския парламент. Това е доста тъжно “, разясни той.

Според него европейските избори са съдбовни, само че те ще бъдат „ захлупени от грозната национална акция, която не носи никаква визия за бъдещето “.

Той удостовери, че няма да взе участие в днешната лява среща, която е инициирана от водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

„ Първо тя сподели, че никой от актуалните евродепутати не стават. Второ – явно, откакто тя е наредила лична листа за изборите, очевидно гони не пет, а шест европейски мандата “, разясни той.  

Сергей Станишев отчете грешките в българската политика – няма визия за бъдещето, всекидневно се употребява език на омразата, няма междупартиен разговор и народен консенсус.

„ Нямам никакви илюзии, че ще бъда номиниран от настоящото управление на БСП за част от евролистата, тъй като не един път от 2018 година съм изказвал своите рецензии намерено, а това през днешния ден се санкционира. Аз имам самочувствието, че съм си приключил добре работата в Екологичен потенциал. Видях неотдавна едно социологическо изследване, че съм един от двамата евродепутати с най-високо доверие измежду гласоподавателите “, отговори Станишев на въпрос за политическото си бъдеще.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР